Corona virus

De door de regering opgelegde maatregelen omtrent de Corona situatie, hebben ook consequenties voor de bezoeken aan ons gezondheidscentrum. Het belangrijkste uitgangspunt voor ons is dat we goede zorg kunnen blijven geven en u als patiënt zo goed en gezond mogelijk kunnen blijven helpen. Om dit te kunnen garanderen willen we zo min mogelijk patiënten tegelijk in het gezondheidscentrum.

We hebben met ingang vanaf 16 maart de volgende maatregelen genomen:

  • Kom niet naar het gezondheidscentrum zonder afspraak. Neem altijd eerst telefonisch contact op. 
  • Voor het ophalen van verwijsbrieven, belt u eerst met de assistente. We overleggen met u hoe deze deze (digitaal) naar u opgestuurd wordt.
  • Voor herhaalrecepten kunt u gebruik maken van het telefonisch keuze menu (Optie 2), via uw account in het patientenportaal of telefonisch bij de assistente. Komt u niet naar het centrum om uw doosjes in te leveren.
  • Vragen kunt u ook via e-consult stellen aan de huisarts, maak hiervoor gebruik van het patientenportaal. Heeft u nog geen account, maak het aan!
  • Een afspraak op het spreekuur kan omgezet worden in een telefonisch consult of afgebeld worden. Dit geldt zowel voor afspraken met de huisarts als met de praktijkverpleegkundige of assistente.
  • Aan het eind van de middag worden er aparte spreekuren georganiseerd voor patiënten met klachten die kunnen wijzen op een Corona besmetting. De arts zal beschermende kleding dragen om eventuele besmetting te voorkomen.
  • Heeft u een afspraak en u moet in de wachtkamer wachten dan graag minimaal 1,5 meter ruimte tussen de andere wachtenden houden.
  • In deze ook voor ons bijzondere situatie is het de komende weken niet mogelijk om online afspraken te maken.

Wij vragen uw begrip en medewerking voor de genomen maatregelen. Wat te doen met vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over het coronavirus? Ook tijdes de coronacrisis is uw huisarts bereikbaar voor vragen of klachten waarover u zich ongerust maakt. Contact opnemen met onze praktijk kan via de telefoon en het internet. Het is niet mogelijk om direct naar de praktijk te komen, de doktersassistente en/of de huisarts bekijkt dan samen met u, wat in uw situatie het beste is om te doen.

 

Betrouwbare berichtgeving rondom het Corona virus:

Voor algemene vragen kunt u bellen met het landelijke informatienummer:0800-1351.
Voor betrouwbare informatie verwijzen wij u naar thuisarts www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus en de site van het RIVM https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus