Nieuws

Centrale backoffice

Centrale Backoffice

Vanaf maandag 5 september hebben de gezondheidscentra van de SGU (Stichting Gezondheidscentra Utrecht) 1 centrale back office.

Apotheek de Vogelvlinder

Apotheek de Vogelvlinder

Een half jaar geleden hebben wij onze deuren geopend in Gezondheidscentrum het Zand. We hebben al veel nieuwe patiënten mogen verwelkomen en we zijn erg blij met de enthousiaste reacties op onze apotheek.

Nieuw in Het Zand: Consulent seksuele gezondheid

Nieuw: Consulent seksuele gezondheid

De Seksualiteitspraktijk is nieuw in gezondheidscentrum Het Zand. Je kunt er terecht voor hulp bij problemen rondom seksualiteit.

Wij voeren actie

WIJ VOEREN ACTIE VOOR GOEDE HUISARTSENZORG

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

 

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

 

We willen:

Patientenportaal en de Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Patiëntenportaal van Gezondheidscentrum Het Zand

Via ons patiëntenportaal kunt u 7 dagen per week, op elk moment, gebruik maken van diverse dienstenzoals: een afspraak maken met de huisarts, herhaalrecepten bestellen of per mail een vraag aan uw huisarts stellen. Daarnaast kunt u uw medisch dossier inzien en laboratoriumuitslagen bekijken.

Onze nieuwe Praktijkfolder is uit!

Onze nieuwe Praktijkfolder is uit!

De nieuwe folder bevat alle praktische informatie over afspraken, spreekuren en telefoonnummers in 1 handige PDF.
U kunt 'm hier downloaden »

Er is ook een Engelse versie beschikbaar »

 

De cliëntenraad van de SGU zoekt leden! Iets voor u?

De cliëntenraad van de SGU zoekt leden! Iets voor u?

De cliëntenraad van de SGU praat mee over de gang van zaken binnen de organisatie. De belangrijkste taak is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de cliënten. De cliëntenraad adviseert de bestuurder over alle onderwerpen die voor cliënten van belang zijn. 

Veel thuiswerken? Acht simpele tips om meer in beweging te komen

Het belang van beweging

Bewegen is van levensbelang. De afgelopen twee jaar zijn wij door het thuiswerken en  Corona veel minder gaan bewegen. Maar onvoldoende beweging is een risicofactor voor onder andere hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker, diabetes type II, osteoporose, angst, depressie en zelfs dementie. Geschat wordt dat er jaarlijks ruim 8.000 Nederlanders vroegtijdig overlijden als gevolg van bewegingsarmoede. Kortom, als je langer en gezonder wilt leven, moet je beduidend vaker van die bank of stoel komen.

Paramedische Covid-Herstelzorg

Paramedische Covid-Herstelzorg

Een deel van de Nederlanders houdt na een besmetting met het covid-19 virus langdurig klachten. Onder andere vermoeidheid, spierzwakte, concentratieproblemen en benauwdheid, kunnen ook nog lang na een besmetting met het coronavirus, voor problemen zorgen. Om die mensen te helpen is de paramedische herstelzorg in het leven geroepen door de overheid.

Pagina's