Nieuws

Wij voeren actie

WIJ VOEREN ACTIE VOOR GOEDE HUISARTSENZORG

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

 

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

 

We willen:

Patientenportaal en de Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Patiëntenportaal van Gezondheidscentrum Het Zand

Via ons patiëntenportaal kunt u 7 dagen per week, op elk moment, gebruik maken van diverse dienstenzoals: een afspraak maken met de huisarts, herhaalrecepten bestellen of per mail een vraag aan uw huisarts stellen. Daarnaast kunt u uw medisch dossier inzien en laboratoriumuitslagen bekijken.

Onze nieuwe Praktijkfolder is uit!

Onze nieuwe Praktijkfolder is uit!

De nieuwe folder bevat alle praktische informatie over afspraken, spreekuren en telefoonnummers in 1 handige PDF.
U kunt 'm hier downloaden »

Er is ook een Engelse versie beschikbaar »

 

De cliëntenraad van de SGU zoekt leden! Iets voor u?

De cliëntenraad van de SGU zoekt leden! Iets voor u?

De cliëntenraad van de SGU praat mee over de gang van zaken binnen de organisatie. De belangrijkste taak is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de cliënten. De cliëntenraad adviseert de bestuurder over alle onderwerpen die voor cliënten van belang zijn. 

Veel thuiswerken? Acht simpele tips om meer in beweging te komen

Het belang van beweging

Bewegen is van levensbelang. De afgelopen twee jaar zijn wij door het thuiswerken en  Corona veel minder gaan bewegen. Maar onvoldoende beweging is een risicofactor voor onder andere hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker, diabetes type II, osteoporose, angst, depressie en zelfs dementie. Geschat wordt dat er jaarlijks ruim 8.000 Nederlanders vroegtijdig overlijden als gevolg van bewegingsarmoede. Kortom, als je langer en gezonder wilt leven, moet je beduidend vaker van die bank of stoel komen.

Nieuwe directeur/ bestuurder

Graag wil ik u informeren over een wijziging in het bestuur van de SGU. Frans van Eck gaat ons per 1 februari aanstaande verlaten. Na bijna 6 jaar verbonden te zijn geweest kiest Frans voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. Een stap die we respecteren en ook spijtig vinden. Wij hebben Frans leren kennen als een iemand met een warme persoonlijkheid en grote betrokkenheid voor de SGU en het werk in de eerste lijn. Door zijn inzet is de SGU in beweging gebleven en zijn we een betekenisvolle speler in het Utrechtse.

Paramedische Covid-Herstelzorg

Paramedische Covid-Herstelzorg

Een deel van de Nederlanders houdt na een besmetting met het covid-19 virus langdurig klachten. Onder andere vermoeidheid, spierzwakte, concentratieproblemen en benauwdheid, kunnen ook nog lang na een besmetting met het coronavirus, voor problemen zorgen. Om die mensen te helpen is de paramedische herstelzorg in het leven geroepen door de overheid.

Nieuwe medewerkers bij de huisartsenpraktijk

Nieuwe medewerkers bij de huisartsenpraktijk

In november hebben we helaas afscheid genomen van twee van onze vaste huisartsen: Dr Goutbeek en Dr Ploos van Amstel. We hebben inmiddels nieuwe collega’s gevonden die starten in januari 2022.

Op de maandagen en donderdagen zullen Dr Buunen en Dr Van Dijk de patiënten van Dr Goutbeek behandelen.

Pagina's