Actuele stand van zaken rondom coronavaccinatie (17 mei 2021)

Het vaccineren tegen corona roept veel vragen op. Zowel inhoudelijke vragen als de vraag die bij een aantal mensen leeft; wil ik me wel laten vaccineren? De huisartsen adviseren u, laat u vaccineren, daarmee bestrijden we het virus!

Van het RIVM hebben we de opdracht gekregen patiënten te vaccineren met AstraZeneca uit de geboortejaren: 1960, 1959, 1958, 1957 en 1956. Deze patiëntengroep heeft inmiddels hun 1e  vaccinatie gekregen, na 10 tot 13 weken volgt het 2e vaccin. Dit is volgens de huidige inzichten de meest effectieve termijn. We mogen patiënten jonger dan 60 jaar niet met AstraZeneca vaccineren, hierop maken we geen uitzondering. We houden geen reservelijst bij.

In de eerste week van mei hebben we een selectie gemaakt van alle patiënten tussen de 18 en 60 jaar met een medische indicatie, dit wil zeggen patiënten die ook in aanmerking komen voor de griepvaccinatie. Deze selectie is verstuurd, de GGD zal deze patiënten een uitnodigingsbrief sturen. Naar verwachting heeft, in de week van 17 mei, iedereen die hiervoor in aanmerking komt een uitnodiging ontvangen. Als u de brief heeft kunt u een afspraak maken bij de GGD, volgens de instructie in de brief. Wacht op deze uitnodigingsbrief van de GGD voor het maken van een afspraak.


In de praktijk hanteren we de volgende voorzorgsmaatregelen voor uw en onze veiligheid:

  • We houden 1,5 meter afstand, daar waar mogelijk.
  • We hebben een mondkapje op als we ons door het pand bewegen
  • We desinfecteren bij binnenkomst onze handen.
  • Bij klachten van de luchtwegen als keelpijn, verkoudheid, hoesten: testen, via de GGD.
  • We houden een apart zogenaamd luchtwegspreekuur, gescheiden van de gewone spreekuren.

 

Wij willen u vooral op het hart drukken dat we altijd laagdrempelig bereikbaar blijven voor telefonisch overleg. Bij twijfel: altijd bellen!

Vuistregel voor een bezoek aan ons centrum blijft wel, heeft u klachten die gerelateerd kunnen worden aan corona, blijf dan thuis. Wij staan u ook graag telefonisch te woord.

 

Voor actuele informatie en vragen verwijzen we u website van de overheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19