Praktijkondersteuner GGZ
 

De eerste persoon in het behandelteam bent u zelf en waar gewenst uw partner of een andere naaste. U heeft zelf een actieve rol; bewegen en gezonde voeding zijn erg belangrijk in het herstelproces. Maar u denkt en beslist zelf ook mee over de begeleiding en behandeling. 

Daarnaast zijn de huisarts, de praktijkondersteuner en diverse andere zorgverleners betrokken in het behandelteam. Zij informeren en adviseren u over de mogelijkheden voor begeleiding en behandeling. U kiest samen wat daarbij belangrijk is en, wat u zelf wilt doen en welke begeleiding u nodig heeft. 

Steeds meer ervaring wordt opgedaan met online behandelmodules bij psychische klachten of stoornissen. Online behandeling van depressie is effectief gebleken. De praktijkondersteuner zal u hierover informeren.

Daarnaast kan ook een cursus of training onderdeel zijn van uw behandelplan. U kunt snel aan de slag met uw klachten in groepsverband. En ook voor mensen die alweer enigszins hersteld zijn, is een cursus of training goed om klachten in de toekomst te voorkomen.

Binnen het centrum zijn Monique Koebrugge en Judith Timp de praktijkondersteuners GGZ degene die u hierbij kunnen begeleiden. Het kan ook zijn dat u doorverwezen wordt naar een eerstelijnspsycholoog of een maatschappelijk werker.